Praktijk voor

Klassieke

Homeopathie

Karina Sevriens-Kallenbach

Praktijk voor

Klassieke

Homeopathie..

Karina Sevriens-Kallenbach

klachten / vrouwen / zwangerschap / kinderen / vaccinaties

Zwanger worden, zwangerschap, bevalling en na de bevalling

 

Het is niet voor iedereen vanzelfsprekend om zwanger te worden. Sommige koppels zijn jaren bezig. Als uit onderzoeken blijkt dat er niets medisch aan de hand is en dat het gewoon maar niet wil lukken, dan biedt homeopathie vaak de oplossing! Het terug in balans brengen en het los laten van dat het maar niet willen lukken, heeft vaak zwangerschap als gevolg. Zeker de moeite waard om dit traject aan te gaan!

Homeopathie is ook de ideale manier van behandelen tijdens de zwangerschap omdat het onschadelijk is voor de niet geboren baby en voor vele klachten inzetbaar is. Ook tijdens de bevalling is homeopathie in te zetten denk aan weg nemen van angsten, bevorderen ontsluiting, verminderen van heftige pijnen. Voor na de bevalling kun je denken aan onvoldoende voeding, borstontsteking, depressie…

Een ongecompliceerde en prettige zwangerschap is een goede aanloop naar de bevalling. Vaak zie je dan dat de bevalling zonder complicaties of noodingrepen verloopt. Er zijn steeds meer verloskundigen die de resultaten van een homeopathische behandeling voorafgaand of tijdens de zwangerschap hebben gezien en hier een warm voorstander van zijn geworden. Ook tijdens de bevalling, kunnen er middelen worden gegeven gedurende de uitdrijvingsfase, moeder en kind hebben weinig last van de bevalling en vooral moeder herstelt hierna sneller dan  gebruikelijk is.

Volkomen veilig voor moeder en kind
Klassieke homeopathie is een geneeskunst die volkomen veilig is voor moeder en kind. Dat geldt ook voor de zwangerschapsperiode. Alleen op basis van de gelijksoortigheid (lees herkenning) werkt een homeopathisch middel. Dus wordt de moeder behandeld voor bekkeninstabiliteit en krijgt ze een middel, dan herkent de baby dit totaal niet. Immers, de baby heeft geen bekkeninstabiliteit. De werking van het middel komt alleen overeen met de klachten van de moeder en bij de moeder zullen dan ook de klachten verbeteren. Klachten en ongemakken als misselijkheid, brandend maagzuur, obstipatie, bekkeninstabiliteit, depressie, slaapproblemen, blaasontstekingen, vermoeidheid enzovoorts kunnen meestal  goed behandeld worden.  Soms, bij chronische ziekten of klachten is een intensievere begeleiding nodig om  er voor te zorgen dat de klachten goed en volledig worden opgelost.