Praktijk voor

Klassieke

Homeopathie

Karina Sevriens-Kallenbach

Praktijk voor

Klassieke

Homeopathie..

Karina Sevriens-Kallenbach

klachten / vrouwen / zwangerschap / kinderen / vaccinaties

Homeopathie en kinderen

 

Ieder kind heeft wel eens wat. Het kan steeds verkouden zijn, oorpijn hebben of buikpijn als het uit school komt, moe zijn of intense jeuk hebben. Het kan iets acuuts zijn maar ook iets wat al lang speelt. Kinderen reageren vaak goed en snel op homeopathische middelen. Ze knappen weer op, raken in balans, krijgen meer weerstand, worden rustiger en gaan zich beter ontwikkelen.

Voor kinderen verloopt het consult iets anders. Ouders krijgen van tevoren een anamneseformulier per mail, hierin staan allerlei vragen over wat ik wil weten van het kind, zijn ontwikkeling, klachten, karakter enz… Alsook vragen over de zwangerschap en de bevalling.

Dit zorgt ervoor dat ik tijdens het consult alle tijd heb om het kind te leren kennen, met hem/haar te praten, te spelen, het spel te observeren, en hem/haar te laten tekenen. Uit het gedrag en tekeningen valt veel te halen, vaak geeft het de nodige aanwijzingen om tot een goed middel te komen.

Korte klachten op afspraak:

Tijdens een kort consult wordt gekeken naar de korte klacht die meteen wordt behandeld.

Denk hierbij aan: oorontstekingen, keelontstekingen, koorts, hoest, acute hooikoortsklachten, diarree, last van tanden die doorkomen, verwondingen.

Voor langer bestaande klachten kan beter een langere afspraak gepland worden.

Wat kan homeopathisch behandeld worden?

– Eczeem en andere huidklachten
– Astma, bronchitis en andere luchtwegklachten
– Allergie├źn
– Chronische verkoudheid
– Terugkerende oorontstekingen
– Darmkrampen
– Hoofdpijn
– Moeheid
– Groei en ontwikkelingsstoornissen
– Klachten na vaccinaties
– Niet lekker in je vel zitten
– Slaapproblemen
– Kinderziekten

Vanwege de nieuwe privacywet :

  • De homeopaat is gehouden te handelen conform de wettelijke regelgeving. De rechten en plichten van pati├źnt en hulpverlener zijn onder meer vastgelegd in de Wet op de Geneeskundige Behandelingsovereenkomst (WGBO) en de Wet kwaliteit, klachten en geschillen zorg (Wkkgz).
  • De homeopaat zal alleen een behandeling verrichten bij kinderen onder de 12 jaar in het bijzijn van een begeleider (ouder, verzorger of andere verantwoordelijk volwassene). Bij kinderen tussen de 12 jaar en 16 jaar is het bijzijn van een begeleider niet noodzakelijk. De homeopaat die werkt met kinderen onder de leeftijd van 16 jaar sluit een schriftelijke behandelovereenkomst af met beide ouders, mits zij beiden het ouderlijk gezag hebben.
  • Het formulier voor toestemming wordt met de vragenlijst meegemaild